Asszertivitás tanulócsoport

Az asszertív, azaz önérvényesítő kommunikációval ismerkedünk ebben a két hetes online tanulócsoportban. 

Idézzük ide Hillél rabbit, aki több, mint kétezer éve fogalmazta meg azt, amit mi is vallunk: 

Ha én nem vagyok jelen magamnak, ha nem állok ki magamért, kitől várom ezt? Ha csak önmagamért vagyok, ki vagyok én? Ha nem most, akkor mikor?

Reziliencia tanulócsoport

Ha érdekel, hogyan lehet hatékonyabban kezelni a nehéz élményeket, érzéseket, gondolatokat, hogyan alakíthatjuk a kompetenciánkat, hogy nyitottan, tudatosan éljük meg a pillanatot, akkor ezt a két hetet érdemes lesz velünk töltened. A kurzus az elméleti ismeretekkel és számos gyakorlattal várja a résztvevőket, egy zárt Facebook csoportban. A programot Dorka moderálja, de Feldmár Andrással is találkozhattok a tanulócsoport számára összeállított videó sorozatban és a zoom-os beszélgetéseken. 

KÖZÖSSÉGI TANULÓCSOPORTOK

A közösségi tanulás egy egészen új forma, ahol az online térben, a tanulócsoportban tanár és a tanuló közötti határok elmosódnak. Talán csak annyi a különbség köztük, hogy a tanár/moderátor korábban kezdett az adott téma iránt szenvedélyesen érdeklődni. :) De a tanulásnak soha nincs vége, és legtöbbet egymástól tanulunk, a felfedezés, megismerés végtelen folyamatában.

Hogy működik egy online tanulócsoport?

A tanulócsoport egy zárt Facebook felületen működik, ahová minden nap 18 órakor kerül fel az aktuális tananyagot. Ez egy slide sor, benne videók, olvasmányok, konkrét információk, gyakorlatok és feladatok, leckék. Bármikor meg tudod nézni, amikor neked kényelmes, nem kell 18 órakor pontban ott lenned, hiszen az anyag attól kezdve bármikor látható. Két élő program lesz Feldmár András részvételével. Ezeken a napokon nincs külön tananyag. A csoportban írásban folyamatosan lehet beszélgetni, a feladatokat megosztani, kérdezni, a tapasztalatom szerint ez pár nap után egy nonstop eszmecsere, de ez persze az aktuális csoport résztvevőinek aktivitásán múlik. Csoportos konzultáció is két alkalommal lesz. A tapasztalat szerint a csoport tagjainak harmada vesz részt aktívan ebben a folyamatos társalgásban, másik harmada esetlegesen, a harmadik harmada passzív résztvevő. Mindenki szabadon választ, persze, semmiféle elvárás nincs a részvétellel kapcsolatban. A két hetes tanulócsoport végén a beszélgetés lezárul, viszont a tananyagokat, leckéket még egy hónapig láthatják a résztvevők, tehát nem baj, ha lemarad valaki, tudja pótolni. A résztvevők száma nincs limitálva, ez a forma ugyanúgy jól működik ha öten vagy ha ötvenen vagyunk.

© 2020 by Balaton